NIEUWSBRIEF
Duiven juni 2015 (2)
 
Afmelden
|
Ga naar de webshop
|
|

In dit nummer:

 

Mededelingen:

Nieuwsbrief ''duiven''
Hebt u familie, vrienden of kennissen waarvan u weet dat ook zij wel interesse zouden hebben in de nieuwsbrief "Duiven", dan kunt u hem of haar heel eenvoudig aanmelden door hier even te klikken. U dient alleen maar een naam en een e-mailadres op te geven en de keuze van de nieuwsbrief aan te vinken.

Nieuwsbrief "Winkelnieuwtjes"
Deze nieuwsbrief betreft ons overige gamma en zal vooral bestaan uit informatie m.b.t. op nieuwe producten en aanbiedingen of om een bestaand artikel eens extra onder de aandacht te brengen. Dus als u in de toekomst op de hoogte wilt blijven van onze nieuwe producten, aanbiedingen en extra informatie, meldt u zich dan nu aan en ontvang de nieuwsbrief "Winkelnieuwtjes" op uw computer.

Wij wensen u veel leesplezier met de nieuwsbrief "Duiven"!

Producten:

Sinds enige tijd schrijf ik de maandelijkse nieuwsbrieven ook voor publicatie in enkele tijdschriften. Dat heeft er toe geleid dat ik het vanzelfsprekend vond om geen woorden meer te wijden aan de eigen producten. Een vorm van zelfcensuur dus als het ware. Waar ik vroeger dan ook wel eens opmerkingen kreeg dat ik in de nieuwsbrieven ‘te veel’ aandacht zou besteden aan de eigen producten, gebeurt nu het tegenovergestelde. Ik krijg opmerkingen dat ik geen praktische info meer zou geven. Je kunt het dus nooit goed doen voor iedereen.
Ik heb die opmerkingen laten bezinken en heb besloten om als ik tijd ervoor kan vinden zo nu en dan wat praktische informatie te plaatsen in een speciaal voor de lezers die hebben ingeschreven op de internetnieuwsbrief. Het voordeel van die aanpak is dat ik snel kan inspelen op de problemen die op dat moment heersen. Het is overigens niet de bedoeling om U te veel te gaan lastig vallen met dit soort van info.

Bonisol en A Booster
De laatste weken krijg ik weer meer en meer mailtjes van liefhebbers die te kampen hebben met de jonge duivenziekte. Iedereen heeft het over de Coli. en dan meestal in combinatie met de opmerking dat het niet echt over wil gaan. Meerdere verschillende middelen worden hierbij ingezet die een paar jaar geleden nog goed werkten. Nu blijkt het in veel gevallen hardnekkig te zijn. Bij liefhebbers die al meerdere middelen hebben ingezet adviseren we meestal om een gerichte kuur over het voer te gaan geven en de Bony Sambucca daarnaast in het drinkwater. In vrijwel alle gevallen is het probleem dan na een paar dagen uit de wereld.
Ik wil hier even de aandacht vestigen op de uitdroging van de jonge duiven die met het Coli probleem te maken hebben. Door de uitdroging worden de duiven snel zwakker. In die gevallen kan het van het grootste belang zijn om de diertjes te ondersteunen met goede elektrolyten. Dit kan levensreddend zijn en zal zeker de ziekteperiode verkorten. Naast de gewonen elektrolyten die overal gebruikt worden hebben we sinds jaar en dag de Bonisol. Deze oplossing helpt de duiven sneller van hun uitdrogingsverschijnselen af. We combineren het meestal met A Booster. Dit is een aminozurenoplossing met vitaminen en mineralen. De Bonisol met 10 druppels A booster vormt een ideale combinatie in geval van diarree verschijnselen bij de jonge duiven.

Deze vloeistof heeft verder zijn nut bewezen bij het stabiliseren van de vochtbalans bij jonge duiven. Een van de problemen bij de jonge duiven, zeker tijdens de vluchten, is het op peil houden van de vochtbalans. Zeker als het warm is. We zien de laatste jaren goede resultaten tijdens de vluchten door de jonge duiven de laatste dagen deze combinatie te geven. Ook bij thuiskomst om de dieren op te vangen is de oplossing ideaal te noemen.

In geval van een Coli uitbraak mag het in combinatie met Sambuccaplus gegeven worden.

Bony-Trainingsmix
De trainingsmix is al weer een tijdje beschikbaar in ons gamma, maar we maken het tot nu toe eigenlijk alleen kenbaar aan de liefhebbers die onze kliniek bezoeken. Bij klachten over de gebrekkige vlieglust van de duiven brengen we de mogelijkheid ter sprake om de duiven  te stimuleren met deze mix. Het is een hooggeconcentreerd product dat samengesteld is uit stoffen die de opbouw en werking van de spieren ondersteunen. Daarnaast bevat het vitaminen. Enkele van de bestanddelen die om die reden zijn toegevoegd, zijn Creatine, Q10, Glutamine naast een scala van andere aminozuren. Tevens bevat het Carnitine en Octacosanol. In principe bevat het een 12 tal ondersteunende stoffen voor de spieren die onderling goed samenwerken en elkaar ondersteunen. De Octacosanol is natuurlijk in ons gamma al veel langer bekend. Veel gebruikt wordt inmiddels om die reden de Bony Endurance en de Bony vliegolie  20.000. Beide producten bevatten een ruime hoeveelheid Octacosanol.
Octacosanol, voor degene die er mogelijk nog niet van gehoord hebben
bevordert het uithoudingsvermogen van de duiven. Zeker bij de verdere vluchten.

Tot slot krijgen we veel vragen over de nieuwe Bony Vliegolie 2.0.  Deze olie zijn we aan het testen. De resultaten zijn veelbelovend. Probleem is alleen dat de kosten van de benodigde samenstellende oliën het product behoorlijk duur maken. Het product is officieel nog niet aan ons productgamma toegevoegd. Desondanks blijken veel winkels al vragen van de liefhebbers te krijgen. Over de werking heb ik in een van de vorige nieuwsbrieven aandacht besteed. De olie zou meer zuurstof naar de spieren weten te krijgen en daarmee het uithoudingsvermogen helpen verbeteren, de verzuring van de spieren helpen vertragen en spierkrampen tegengaan. Daarnaast bleek de recuperatie veel sneller te verlopen en was er minder spierbeschadiging vast te stellen bij de  uitgevoerde scans.  
Uit wetenschappelijk onderzoek bij lange afstandslopers in Italië bleken deze effecten significant te zijn. Voor mij aanleiding om te kijken of het bij duiven op dezelfde manier zijn ondersteunende werking heeft.

Succes, Dierenarts Peter Boskamp.
De Groene Luifel
Oude Kerkstraat 12
4524 CV Sluis
Tel: +31(0)117-461731
Fax: +31(0)117-461404
www.degroeneluifel.nl
info@degroeneluifel.nl

 Volg ons via Twitter
 Like ons op Facebook
Overige informatie
Klik hier voor een vergrote versie van deze nieuwsbrief
Klik hier voor een printvriendelijke versie van deze nieuwsbrief
Wilt u ook de nieuwsbrief "Winkelnieuwtjes" ontvangen? U kunt hier klikken om u aan te melden!

Voor het online aankopen van duivensport producten, dient u hier even te klikken!

U kunt in de webwinkel betalen d.m.v. Vooruitbetaling of m.b.v. iDeal of  PayPal!
Interact Network 2013